Brancheopleiding kok

Brancheopleiding Kok

(Deze opleiding wordt door onze samenwerkingspartner Deltion College georganiseerd)

Heb je een passie voor koken en lekker eten en wil je meer? Of werk je al in de keuken als kok en wil je daar nu ook je branchediploma voor halen om door te groeien? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Met deze koksopleiding* combineren we in 25 wekelijkse lesdagen het doen en leren in de praktijk met het vergroten van je kennis over producten, kooktechnieken en vaardigheden.

Als kok verricht je voorbereidende werkzaamheden en maak je met mooie producten gerechten op basis van recepturen. Belangrijk voor een kok is dat je de basistechnieken goed beheerst. Daarnaast moet je een aantal persoonlijke kwaliteiten beheersen om je verder te kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan zelfstandig en veilig kunnen werken en het maken van een goede planning.

Met deze opleiding leer je alle competenties om je als kok verder te ontwikkelen in een beroep dat constant in verandering is.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding ga je met name in de praktijk aan de slag in één van onze keukens. Daarbij komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • snij- en spuittechnieken
  • maken van diverse bouillons
  • bereiden van gebonden soepen en koude soepen
  • enkelvoudige en samengestelde salades
  • maken van diverse aardappelgarnituren
  • verschillende groentebereidingen
  • koude en warme sausbereidingen
  • bereiden desserts
  • visbereidingen schaal en schelpdieren
  • vlees en wild bereiden
  • deeg en beslagsoorten bereiden
  • presenteren en dresseren van gerechten.

Daarnaast volg je theorielessen in onderwerpen als:

  • bedrijfsformules
  • inrichting van werkruimten en materialen
  • distributietechnieken
  • productietechnieken
  • grondstoffen en productievoorbewerking
  • kook- en bereidingstechnieken
  • afwerkingstechnieken
  • schoonmaak- en opdeeltechnieken
  • HACCP
  • warenkennis en grondstoffen
  • bestellen van ingrediënten

Toelatingseisen

Voor deelname aan de opleiding basiskok is geen vooropleiding vereist. De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 18 jaar

Examen / diploma

Aan het einde van de opleiding worden de examens afgenomen door de examinatoren van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een landelijk door de horeca branche erkend SVH diploma.

Lesdagen

De opleiding duurt acht maanden en bestaat uit 25 wekelijkse bijeenkomsten op woensdag van 9.30 tot 16.30 uur. De startdatum is woensdag 26 september 2018. In mei 2019 worden de examens afgenomen

Locatie

Alle lessen vinden plaats in de theorie- en praktijklokalen van het Deltion College in Zwolle. Deze professionele lokalen beschikken over alle faciliteiten, apparaten en materialen voor de dagelijkse keukenpraktijk.

Investering

De kosten voor de opleiding bedragen €2.975, dit is exclusief de examenkosten van €375. Deze scholingskosten zijn vrijgesteld van BTW. We gaan ervan uit dat je beschikt over een eigen tablet (of eventueel laptop), kokskleding en een professionele messenset. Door wettelijke regelingen en diverse subsidies is het mogelijk de scholingskosten aanzienlijk te verminderen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Praktische informatie

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over bijvoorbeeld de actuele startdata en kosten van deze en andere cursussen/opleidingen, kunt u contact opnemen met Deltion Business, telefoon: 038 - 850 31 50. E-mail: business@deltion.nl

* Deze koksopleiding leidt op tot een branchediploma van de SVH. Naast deze brancheopleiding biedt het Deltion College ook opleidingen kok en zelfstandig werkend kok die leiden tot een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Deltion College