Horeca wijntraining

Wijntraining Horeca

Algemeen

De wijnconsumptie is de afgelopen 40 jaar verviervoudigd. Met deze groei is ook de interesse in het product wijn toegenomen. Tevens blijkt uit recente onderzoeken dat bijna 65% van uw gasten vindt dat hij/zij enige kennis heeft van wijn. Voor het serveren en verkopen van wijn is dus basiskennis vereist. Uit welke wijn kan uw gast kiezen? Wat zijn de kenmerken van deze wijn en waar komt hij vandaan?

Onderwerpen

Naast de basisinformatie die nodig is om het Wijnvignet/examen niveau Sden 1 te behalen, wordt er in deze training, van drie dagdelen, extra aandacht besteed aan gastgerichtheid en het geven van wijn & spijs advies.

  • Kennis van druivenrassen, productie van wijn & wijn proeven
  • Wetgeving, terroir en wijngebieden in de wereld
  • Etiketten & etiquette
  • Omschrijven en serveren van wijn
  • Wijn in cijfers, verkoop van wijn, gastvrijheid
  • Combineren van wijn & spijs
  • Examen niveau Sden1, Wijnvignet

Doelgroep

Deze compacte wijntraining is speciaal geschreven voor medewerkers van zowel de zwarte als witte brigade.

Methodiek

Naast een deel informatieoverdracht, wordt er in deze training aandacht besteed aan het ontwikkelen van uw eigen vaardigheden, door middel van oefeningen in ruiken en proeven, rollenspelen en opdrachten in groepjes.

Op de derde dag van deze training wordt het examen Sden1 afgenomen.

Uw diploma ontvangt u op dezelfde dag.

 

Praktische informatie

Duur: 5 dagdelen á 3 uren
Plaats: Zwolle
Data:
Tijd: 19.00 -  c.a. 22.00 uur
Prijs: € 285/deelnemer (ex BTW en lesmateriaal)

Ook af te nemen als In Company training. Informeer naar uw prijs!

Print Friendly, PDF & Email