Sociale hygiëne

Sociale Hygiëne

(Deze opleiding wordt georganiseerd door onze samenwerkingspartner Picabia)

Wanneer er binnen jouw bedrijf, instelling, zorgcentrum, club- of buurthuis alcohol geschonken wordt dient er altijd minimaal 1 medewerker aanwezig te zijn welke in het bezit is van het diploma Sociale Hygiëne, ook dient deze vermeld te staan op de vergunning. Dit staat in de Drank- en Horecawet. Zorg er daarom bij ruime openingstijden dan ook voor dat er meerdere medewerkers dit diploma hebben. Met de spoedcursus Sociale Hygiëne kom je snel in het bezit van het SVH diploma.

In slechts 1 dag bereidt de spoedcursus Sociale Hygiëne jou intensief voor op het officiële SVH-examen dat aansluitend op de cursusdag wordt afgenomen door het SVH. Wij leren jou tijdens deze cursus op een inspirerende wijze alles wat je moet weten om de veiligheid van jezelf, jouw medewerkers en gasten te kunnen waarborgen.

Bij Picabia Opleidingen ben je aan het juiste adres voor de cursus Sociale Hygiëne met aansluitend het officiële examen van het SVH. Wij doen de standaard dingen net e

ven anders. Onze cursussen staan hoog aangeschreven dankzij onze betrokkenheid bij jou als deelnemer, maar ook onze betrokkenheid bij de horecabranche. Onze cursus Sociale Hygiëne wordt gegeven door gedreven en ervaren horecaprofessionals. Volg je bij ons de cursus Sociale Hygiëne dan weet je zeker dat de laatste regelingen en ontwikkelingen behandeld worden. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk brengen onze ervaren trainers de lesstof tot leven en zorgen ze ervoor dat alle kennis betreffende Sociale Hygiëne in de horeca goed blijft hangen. Hierdoor wordt het behalen van het diploma Sociale Hygiëne niet alleen een verplichting, maar ook een leuke en leerzame ervaring. Zodra je jezelf of een collega bij ons aanmeldt voor de cursus, schrijven wij diegene direct in voor het officiële Sociale Hygiëne SVH-examen en sturen wij het lesmateriaal op. Het examen is aan het eind van de cursusdag op de cursuslocatie. De cursus wordt op veel verschillende plekken in Nederland aangeboden. Voorafgaand aan de cursus is het wel van belang om thuis het cursusboek al te hebben doorgenomen.

Onderwerpen

  • De weg naar het ondernemerschap
  • Drank- en Horecawet
  • Communicatie
  • Ethiek
  • Sociale vaardigheden en omgaan met ongewenst gedrag (agressie, geweld en seksuele intimidatie)
  • Alcohol, drugs, gokken en roken
  • Inrichtingseisen en voorzieningen

De cursusdag sluit je af met een officieel schriftelijk examen van het SVH. Het examen SVH voor het diploma Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Om het diploma Sociale Hygiëne te ontvangen dien je minimaal 29 vragen goed te beantwoorden. Tijdens de cursus wordt je op het SVH-examen voorbereid. Na goed gevolg ontvang je het SVH Diploma Sociale Hygiëne en wordt je opgenomen in het landelijk register Sociale Hygiëne. De controles worden steeds intensiever, dus neem geen risico!

Zodra je jezelf of een collega bij ons aanmeldt voor de cursus, schrijven wij diegene direct in voor het officiële Sociale Hygiëne SVH-examen en sturen wij het lesmateriaal op. Van belang is wel om voorafgaand aan de cursus het lesmateriaal goed te bestuderen.

Doelgroep

De cursus Sociale Hygiëne is voor medewerkers van bedrijven, instellingen, club- en buurthuizen waar alcohol verkocht of geschonken wordt. De overheid heeft wettelijk bepaald dat er binnen deze bedrijven (tijdens openingsuren) altijd iemand met een SVH-diploma Sociale Hygiëne aanwezig moet zijn, ook met diegene op de vergunning vermeld staan. 

Incompany Sociale Hygiëne

De spoedcursus Sociale Hygiëne inclusief het SVH-examen kan ook in het eigen bedrijf georganiseerd worden. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op zodat wij een passende aanbieding kunnen doen. Dit kan telefonisch via Picabia 074 - 852 71 75 of via de mail. (info@socialehygiene-diploma.nl)

Sociale Hygiëne in 2 avonden

Ook is het mogelijk om de spoedcursus Sociale Hygiëne in 2 avonden te volgen. Aan het eind van de tweede avond maak je dan het SVH examen aansluitend op de cursuslocatie. Deze optie is echter wel alleen incompany bij Picabia te boeken.

1e avond is van 18.30 uur tot 22.00 uur
2e avond is van 18.30 uur tot 20.45 uur
Het examen is dan van 21.00 uur tot 21.40 uur

Wil je deze cursus graag incompany organiseren neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een passende aanbieding. Dit kan telefonisch via Picabia 074 - 852 71 75 of via de mail. (info@socialehygiene-diploma.nl)

 

Praktische informatie

Duur:De spoedcursus Sociale Hygiëne duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur. Het SVH examen is aansluitend op de cursusdag van 16.30 uur tot 17.10 uur.
Plaats: Diverse plaatsen.
Prijs: De kosten bedragen €325,- per deelnemer dit is met 0% btw. De prijs is inclusief examengeld, lesmateriaal, dag arrangement en de benodigde hand-outs. Bij ons betaal je geen btw omdat wij geaccrediteerd zijn door het CRKBO.

Aanmelden kan via de site van Picabia

Ook als In Company af te nemen. Informeer naar uw prijs!

Print Friendly, PDF & Email