SVH Leermeester

SVH Leermeester

(Deze opleiding wordt georganiseerd door onze samenwerkingspartner Picabia)

Wanneer je jonge mensen graag jouw vak wilt leren, speelt een SVH leermeester een belangrijke rol. Zij zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van jonge medewerkers in de horeca, omdat zij de vakmensen van morgen opleiden. Wanneer je ook officieel leermeester wilt worden, dan heb je in de horeca hiervoor een diploma nodig. Je kunt het SVH Diploma Leermeester behalen door de drie SVH examenonderdelen succesvol af te leggen. Picabia Opleidingen heeft een zeer hoog slagingspercentage als grote landelijke opleider in de Horeca. Na het succesvol afleggen van deze examens ontvang je het Diploma SVH Leermeester en dan kun je het bedrijf laten registreren bij het SBB wanner deze nog geen erkend leerbedrijf is, wanneer dit al wel het geval is kun je jezelf registeren bij het SBB als praktijkopleider in het register Praktijkopleider.

Om erkend leerbedrijf te worden en te blijven, moet er minimaal één gediplomeerd SVH Leermeester binnen een bedrijf werkzaam zijn. Met deze officiële opleiding beschikt de medewerker over de juiste bagage om leerlingen te begeleiden en op te leiden. Een leermeester selecteert nieuwe medewerkers en draagt bij tot het aanleren van diverse communicatieve en didactische vaardigheden.

Het gaat niet alleen om de theoretische kennis van het vak. Je leert ook praktische kennis te gebruiken tijdens het begeleiden van leerlingen. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat om leerlingen of stagiaires in de horeca optimaal op te leiden binnen het bedrijf.

Bij Picabia Opleidingen weten we als geen ander hoe we jou kunnen opleiden tot professioneel SVH leermeester. Alles waar je kennis van moet hebben en wat getraind moet worden, komt in onze opleiding tot SVH Leermeester aan bod. Wij bieden een cursus waarbij kwaliteit voorop staat.

Het examen SVH Leermeester doe je aansluitend op de 3e cursusdag van de leermeester cursus, op dezelfde locatie en met je eigen cursusgroep. Het SVH Leermeester examen bestaat uit 3 onderdelen: het maken van een portfolio, een praktijkexamen en een schriftelijk theorie-examen bestaande uit 30 meerkeuzevragen. Picabia Opleidingen meldt je na inschrijving automatisch aan voor examen SVH leermeester. De kosten voor de cursus SVH Leermeester bedragen € 725,- all-in en met 0% btw. Het SVH examengeld zit dan ook al bij de cursuskosten ingegrepen.

Als opleider zijn wij officieel erkend door het SVH. Wij zijn ook geaccrediteerd door de NRTO, de Nederlands Raad voor Training en Onderwijs en, daardoor is kwaliteit gegarandeerd voor al onze opleidingen als grote landelijke opleider in de Horeca.

Je betaald bij ons geen btw omdat wij gecertificeerd zijn door CRKBO.

Onderwerpen

  • Werven, selecteren en inwerken
  • Begeleiden van leerlingen
  • Coachen van leerlingen
  • Beoordelen van leerlingen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Gesprekstechnieken
  • Zelfontwikkeling

Doelgroep:

Voor ondernemers en medewerkers in de Horeca, catering, recreatie en instellingskeuken die officieel door het SBB erkend Leermeester willen worden als kok, gastheer-gastvrouw, receptie-frontoffice medewerker en catering of bedrijfskantine en fastservice.

Opleidingsvereisten:

Voldoende beheersing van de Nederlandse taal is vereist op F2-Meyerink niveau. 

Praktische informatie

Duur: De cursus tot SVH Leermeester duurt 3 dagen en staat onder leiding van ervaren trainers die ook over ruime praktijkervaring beschikken. Tussen iedere cursusdag zit 2-3 weken.
Tijd:
9.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.
Plaats: Diverse plaatsen.
Prijs: De kosten voor de cursus SVH Leermeester bedragen €725,- dit is met 0% btw. De prijs is inclusief examengeld, lesboek, oefentoetsen, benodigde hand-outs, persoonlijke begeleiding bij het maken van huiswerkopdrachten, lunch en koffie/thee.

Aanmelden kan via de site van Picabia

Ook als In Company af te nemen. Informeer naar uw prijs!

Print Friendly, PDF & Email