Wijnoorkonde niveau SDEN 2

Wijnoorkonde niveau SDEN 2

Algemeen

De wijnconsumptie is de afgelopen 40 jaar verviervoudigd. Met deze groei is ook de interesse in het product wijn toegenomen. Tevens blijkt uit recente onderzoeken dat bijna 65% van uw gasten vindt dat hij/zij enige kennis heeft van wijn. Voor het serveren en verkopen van wijn is dus basiskennis vereist. Uit welke wijn kan uw gast kiezen? Wat zijn de kenmerken van deze wijn en waar komt hij vandaan?

Onderwerpen

Deze erkende basiscursus Wijnoorkonde van vijf dagdelen heeft het niveau SDEN 2. De wijnen die u proeft zijn zorgvuldig uitgezocht, zijn uit diverse wijnlanden afkomstig en sluiten aan op het onderwerp van de les.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe proef ik wijn?
  • Hoe omschrijf ik de wijn?
  • Wat leert een etiket over de wijn, die in de fles zit?
  • Hoe wordt wijn gemaakt en welke druivenrassen zijn er?
  • Waar wordt wijn gemaakt?
  • Welke gerechten kies ik bij deze wijn?

Doelgroep

Deze korte wijncursus biedt een basis voor alle horecamedewerkers die werken met wijn.

Methodiek

Elk dagdeel start met een theoretische informatieoverdracht aan de hand van een cursusboek en door de docent getoond beeldmateriaal. Het tweede deel bestaat uit het ruiken, proeven en benoemen van wijnen, waarbij elke les andere wijngebieden aan de orde komen.

 

Praktische informatie

Duur: 5 dagdelen á 3 uren
Plaats: IJsselmuiden en Rotterdam
Tijd: 19.00 -  c.a. 22.00 uur
Prijs: € 285/deelnemer (ex BTW en lesmateriaal)

Ook af te nemen als In Company training. Informeer naar uw prijs!

Print Friendly, PDF & Email